Chitară electro/acustica

Acest minunat instrument cu  coarde ciupite își poate găsi locul în orice fel de ansamblu muzical. Fie că este nevoie de un instrument acompaniator sau solist, chitara dă dovadă de versatilitate și este un instrument uzitat în o mulțime de genuri muzicale chiar și îndepărtate stilistic – rol de braci în muzica populara sau rol de solist în heavy metal.

Ușoară, ieftina și deosebit de portabila, chitara acustica este o alegere foarte bună de început pentru cei care pășesc pentru prima data în minunata lume a instrumentelor muzicale.

Chitara electrică și chitara bass fac obiectul unui studiu riguros a cântului în ansambluri muzicale alături de tobe și pianul electric.

De ce să studiem Chitara?

1. Îmbunătățește memoria și coordonarea

Cântatul la chitară îmbunătățește memoria și “ține în priză” creierul. Chiar și la vârste mai înaintate, ajută la formarea unor memorii musculare și provoacă internalizarea unor concepte abstracte ale teoriei muzicale.

2. Dezvoltă disciplina

Studiul chitarei presupune manageriatul timpului pentru a ne organiza și a ne aloca timp suficient sesiunilor de studiu individual. Partea minunată este că senzația de satisfacție în urma unor rezultate – de exemplu o piesa terminata – ne încurajează să ne ținem de studiu și în acest fel tindem să ne organizăm mai bine timpul.

3. Dezvoltă atenția distributivă

Imaginează-ți să desenezi un triunghi și un patrat cu ambele mâini în același timp. La chitara ne folosim ambele mâini în strânsă dependenta una față de celalalta, dar de multe ori cu sarcini diferite: digitație, atacul sau poziția mâinii stângi și panatia sau ciupirea cu mana dreaptă. Dacă vrem să desenăm mai multe forme geometrice și cu membrele inferioare, recomandăm cursul de tobe.

Chitara acustică, clasică, electrică sau bass pot fi foarte diferite una fata de cealaltă, așa că recomandăm să stați de vorba cu unul dintre domnii profesori de chitara pentru a vă explică care sunt posibilitățile fiecărui instrument.

Cursul se adresează copiilor și adulților deopotrivă. Vârstă minima pentru chitara este de 9 ani.

Profesorii noștri de chitară sunt Andrei Huțanu, Bogdan Huțanu și Eric Ogararu, despre care puteți citi AICI

Dacă vă interesează acest curs, puteți să ne contactati AICI