Chitara bas

Cursurile de chitară bas se desfășoară într-o atmosferă prietenoasă și caldă. Modul de predare este adaptat de la un cursant la altul, astfel ca drumul către un adevărat groove să fie cât mai scurt.

De ce să înveți să cânți la chitară bas?

La fel ca sportul, muzica ne face să ne simțim mai bine și să fim mai relaxați. Aici ne antrenăm capacitatea de concentrare, memoria musculară si “creăm” muzică cu propriile noastre mâini.

Cunoașterea instrumentului este un lucru vital pentru a putea canta. De aceea, la Fabrica de Artă punem accent pe dezvoltarea coordonării și a viziunii de ansamblu. Ne vom dezvolta cultura muzicală. Nu este de ajuns doar să știm ce avem de cântat, ci să observăm ce fac și celelalte instrumente. Împreună vom audia piese dintr-o paletă largă de genuri muzicale și vom analiza ce rol joacă fiecare instrument în parte.

De foarte multe ori ascultăm o  melodie si simtim o nevoie de nestapânit să dansăm. Nu știm ce, dar ceva din acea piesă ne pune corpul in mișcare. De cele mai multe ori acel element este linia de bas. Un exemplu bun sunt melodiile lui Bruno Mars. Bas-ul este instrumentul care stă la granița între ritm și armonie. El susține întreaga melodie și impune un ritm care împreună cu setul de tobe ne face să dansăm.

Ce vei învăța?

  • Un repertoriu larg de melodii
  • Din ce este alcătuit bas-ul, cum să schimbi corzile și un scurt ghid de mentenanță
  • Noțiuni de teorie muzicală
  • Tehnici specifice instrumentului (finger picking, picking, muting, slap etc.)
  • Lecții tehnice despre cum funcționează amplificatoarele de bas și cum să îți alegi unul
  • Ce sunt pedalele de efecte și cum să le folosim
  • Cum să abordezi fiecare gen muzical (pop, rock, soul, R&B, funk, reggae, rock’n’roll, jazz) și prin ce se diferențiază fiecare
  • Cum să cânți într-o trupă? Studenții avansați sunt selecționați să cânte în trupe coordonate de profesorii Fabricii de Artă!

Cum inveti?

În cadrul cursurilor de bas vom învăța nu doar să reproducem o piesă ci sa ne însușim la un nivel profund caracteristicile stilului respectivei melodii. Alternăm în mod echilibrat învățarea de noi melodii din genuri variate cu lecțiile de teorie și exercițiile de tehnică. De asemenea punem accent și pe dezvoltarea auzului muzical. Urmărim ca elevii noștri să devină independenți din punct de vedere muzical, reușiind în final să învețe singuri noi melodii. În acest stadiu ne îndreptăm atenția asupra detaliilor fine.

Profesorul nostru de chitară bas este Andrei Huțanu, despre care puteți citi AICI .

  Dacă sunteti interesati și doriți “ca musai să se audă bas-ul și cu toba mare” atunci vă așteptăm să ne contactați AICI .