Canto

Cuvântul “canto” își are originea în limba latina “cantus” (cânt), ce provine din forma infinitivala “cantare” – a canta. În accepțiunea generală, canto se referă la studiu artei cântului.

La cursurile de canto se vor explica diversele procese prin care corzile vocale pot realiza tipuri diferite de sunete, efecte, precum și noțiuni despre respirație, susținerea coloanei de aer,intonație, dicție. Toate aceste noțiuni sunt completate de elemente de teorie muzicala – intervale, ritm, tonalități etc.

De ce să alegem cursul de Canto?

1.  Exprimare sau Exteriorizare

O funcție foarte importanta a artei în general este de a exprima emoții și sentimente. Pentru anumite persoane, canto este printre putinele forme de exprimare puternice și sincere a emoțiilor ce produce un efect catarctic, eliberator.

2. Ridica starea de spirit

Un efect pe care îl vedem deseori la cursanții noștri când vin față de momentul în care pleacă. Viață cotidiana te poate tine ancorat în griji și într-o constanta graba, însă la cursul de canto, timpul parca se oprește și faci cunoștință cu o formă de artă care te deconectează de energiile negative.

3. Ajută la creșterea stimei de sine

Este una dintre cele mai mari beneficii pe care le poate aduce scena. Daca la început e evident că oricine poate avea emoții, acestea vor fi depășite prin experiență. Prin muncă depusă în mod consecvent, rezultatele nu vor întârzia să apară, iar scena este locul în care le vom prezenta.

Activitățile organizate de Fabrica de Arta oferă o mulțime de oportunități pentru cursanții secției de canto, printre care: Spectacolul scolii (ce se vă desfășură de doua ori pe an), Sesiuni de înregistrări (unde cursanții vor avea posibilitatea să înregistreze cover-uri sau piesele proprii), Concursuri – live sau online.

Cursul se adresează copiilor și adulților deopotrivă. Vârstă minima pentru Canto este de 8 ani.

Profesorii noștri de canto sunt Ana Alexa Huțanu și George Vasluianu, despre care puteți citi AICI .

Dacă vă interesează acest curs, puteți să ne contactati AICI .

One comment

  1. Buna ziua! Mai aveti locuri la cursurile de canto?

Leave a Reply