Pianul este unul din cele mai îndrăgite și populare instrumente din lume. Cu o tradiție și contribuție importanta în istoria muzicii, pianul a fost instrumentul de bază al compozitorilor datorita posibilităților vaste de exprimare muzicală.
Pianul a ocupat un loc foarte important de-a lungul timpului și în muzica de divertisment, fiind de referință în dezvoltarea strămoșului blues-ului – genul ragtime. Avantajele claviaturii sale au fost folosite și în era rock sau soul prin utilizarea sintetizatoarelor, invenție ce a stat la baza multor genuri muzicale.
Fie că vrem să cântam W. A. Mozart, R. Schumann sau Snoop Dogg, pianul poate fi studiat de absolut oricine, indiferent de vârstă.
De ce să alegem pianul?
1. Sporește capacitatea de concentrare.
În zilele noastre, cantitatea extraordinara de informații pe care o primim din media are un efect devastator asupra capacității noastre de concentrare, fapt ce este vizibil la majoritatea copiilor. Pianul ajută la crearea unui focus intre clape și sunete ce necesită o atenție aparte pentru a aduce viață notelor de pe portativ.
2. Ajuta la relaxare și la înlăturarea stresului.
Mulți dintre cursanții noștri sunt adulți care caută un moment de respiro printre clapele albe și negre ale pianului. Satisfacția unor rezultate în urma exercițiului este un senzație aparte ce stă la baza pasiunii și care ajută cu siguranță la înlăturarea stresului cotidian.
3. Dezvoltă competențele sociale
Muzica este un limbaj non-verbal la fel ca gestica și mimica. Este un limbaj în adevăratul sens al cuvântului, la cursuri se va vorbi deseori despre propoziții și fraze muzicale, semne de punctuație, respirație, mesaje, compoziții de tip întrebare-răspuns. Muzica este o forma de comunicare iar dezvoltarea acestei laturi contribuie la cizelarea abilitaților de comunicare ale cursantului.
4. Dezvoltă coordonarea și abilitățile motorii
Ca și la celelalte instrumente muzicale, pianul solicita sincronizarea mâinilor ce în majoritatea cazurilor au sarcini diferite. Având în vedere că nu cântam doar cu mana dominanta, pianul dezvolta ambele emisfere ale creierului și creează noi legături neuronale pentru a dezvolta memoria musculara. După un anumit timp de studiu, piesele vor fi cântate exact că și cum ai merge pe bicicleta, problema rămâne doar răbdarea care trebuie investita până la acea ultimă etapă.
Cursul se adresează copiilor și adulților deopotrivă. Vârstă minima pentru pian este de 6 ani.
Cursul nostru de pian este predat de către dna profesor Ana Alexa Huțanu și dl profesor George Vasluianu, despre care puteți citi AICI
Dacă vă interesează acest curs, puteți să ne contactati AICI